Dijitalleştirme
Şirketimiz Kuyu Bant İşleme ve Kuyu Logu Dijitalleştirme hizmeti sunar. Hem dijital hem de basılı kuyu logu verilerinin çeşitliliğini ve kombinasyonunu ele alma konusunda geniş bir uzmanlığa sahibiz ve herhangi bir sonraki çalışma için temel olarak kesin, doğrulanmış bir ham veri setine olan ihtiyacın tamamen farkındayız.
Dijital çağdan önceki on yıllar boyunca toplanan birçok eski su, petrol ve gaz kuyusu kaydı kağıt formatındadır ve yeraltı hakkında değerli bilgiler içerir. Birçok eyalet jeolojik araştırması, kuyu kayıtlarını dijitalleştiriyor ve Web’de kamuya açık hale getiriyor. Birçok eyalet jeolojik araştırması, eyalette açılan kuyular için belgeleri arşivlemek ve kullanılabilir hale getirmek için yasal olarak zorunludur. Belgeler, kuyu yeri ve sondaj ayrıntıları, jeolojik birim kalınlığı, kimyasal analizler ve diğer malzeme özellikleri hakkında bilgi içerir. Kuyu bilgilerinin korunması ve kamuya açıklanması, veri toplama ve kuyu sondaj maliyetlerini azaltır ve özel, endüstriyel ve hükümet kuruluşları tarafından yürütülen doğal kaynaklarla ilgili çok çeşitli keşif, geliştirme ve yönetim faaliyetleri için değerli veriler sağlar.
Kuyu kayıtları nihayet dijitalleşiyor.
Bu, dünyanın dört bir yanındaki petrol ve gaz şirketlerinin henüz keşfedilmemiş bir altın madeninin üzerinde oturduğu anlamına geliyor. Kuyu kayıtları gibi milyonlarca sayfa eski, analog kayıt artık dahili olarak üretilmiş, satın alınmış veya kamuya açık alanda bulunmuş olsun, dijital analiz için kullanılabilir hale getirilebilir. Bu kayıtlar elle yazılmış, daktilo edilmiş, eski, hasarlı, uyumsuz veya çeşitli nedenlerle pratik olmayabilir. Metafor, kolay analiz için bunları hızlı ve etkili bir şekilde dijitalleştirerek tekrar değerli hale getiriyor.
DİJİTALLEŞTİRME ALANLARI
- Kuyu logu dijitalleştirme
- Kuyu log görüntü ekleme
- Çekirdek foto ekleme ve derinlik düzeltme
- Sismik sayısallaştırma
- Harita dijitalleştirme
- İzci bileti dijitalleştirme
KUYU LOGU DİJİTALLEŞTİRME
Sayısallaştırma sürecimiz, kağıt günlük verilerini daha sonra daha ileri işleme için kullanılabilen dijital API formatına (LAS/LIS) doğru bir şekilde dönüştüren hızlı ve etkili bir yöntemdir. Sayısallaştırma, monokrom, 8 bit renkli veya gerçek renkli taranmış görüntüler için çoklu eğri otomatik izleme modunda veya tek eğri otomatik izleme modunda çalışır.
Daha eski ve zor kayıtlar için yarı otomatik mod kullanılabilir ve en kötü durumlarda kayıtları dönüştürmek için manuel yaklaşım kullanılabilir.
Raster dosyasıyla çalışmanın avantajı, “baş yukarı” bir şekilde sayısallaştırmak için bir fon olarak kullanılabilmesidir. Bu yazılım ayrıca, bantta bulunan kuyu eğrilerinin vektörleştirilmiş çıktıyla bütünleştirilmesine de olanak tanır. Kullanıcıya yardımcı olmak için çok sayıda qc ve denetim modülü vardır.
Kuyu Bant İşleme
Kuyu bant işlemenin amacı, seçili kablolu log izlerinin eksiksiz, doğrulanmış, derinlik eşleştirilmiş ve eklenmiş bir kaynak veri kümesi sağlamaktır. Yapılan iş aşağıdaki aşamalara ayrılabilir:
Karşılaştırma
Alındıktan sonra, tüm kuyular bir izleme veritabanına kaydedilir. Kuyu raporundan alınan günlük özeti veya sondaj kaydı, bileşik günlükle birlikte, kuyu başı sahasında gerçekte kaydedilenlerin mümkün olduğunca kapsamlı ve eksiksiz bir listesini sağlar. Çok sık olarak, özellikle kuyular ortaklar veya ticari işlemler yoluyla satın alındığında, belirli bir şirketin elinde bulunan veri kümeleri eksiktir. Sistem ödenmemiş hakları elde etmek için üçüncü taraf petrol şirketlerinin veri departmanları, CDA ve depolama yüklenicileriyle doğrudan bağlantı kuracaktır.
Kod çözme, Doğrulama, Düzenleme
Bantlar (ve basılı kopya günlükleri) kataloglanır ve orijinal kayıt aracı kombinasyonlarının tanımlanmasına özellikle dikkat edilir. Lynx, kuyu verilerini uzlaştırmak için kullanılabilen bir dizi tescilli ve üçüncü taraf yazılıma sahiptir. Sistem, manyetik makaralar, DAT (4 mm) ve eksabayt (8 mm) dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelen DLIS, LIS, LAS ve BIT biçimli verileri düzenli olarak kodlar ve gerekirse biçimler arasında dönüştürme yeteneğine sahiptir. Bantlar diske bant görüntü dosyaları olarak yüklenir. Bu dosyalardan özetler yapılır ve bunlar yalnızca tüm başlıkları, açıklamaları ve optik ekran ayrıntılarını (mümkünse) kod çözmekle kalmaz, aynı zamanda mantıksal dosyaları, kanalları, derinlik kapsamını, örnek oranlarını ve minimum/maksimum kanal (eğriler) değerlerini tanımlayan biçimlendirilmiş bir dizin de sağlar. Orijinal örnek oranı korunurken, seçili kanallar doğrulama için kod çözülür, ya ekrandaki rakamları günlüklerin taranmış görüntüleriyle birleştirerek ya da çoğu durumda olduğu gibi basılı kopya sunumlarıyla karşılaştırma için yüksek kaliteli bindirme çizimleri üreterek.
Derinlik Eşleştirme
Tüm günlük çalışmaları, delikteki ilk geçerli çalışmayı temel derinlik referansı olarak kullanarak derinlik eşleştirmelidir. Veriler ayrıca, yalnızca gama-gama karşılaştırmalarında değil, aynı zamanda ses, özdirenç ve nötron/yoğunluk korelasyonlarında da günlük çalışmaları arasında ilişkilendirilir. Tüm kaymalar denetlenir.
Kompozisyon
Eğri ve araç anımsatıcıları her müşterinin özel özelliklerini karşılamak için standartlaştırılır. İyileştirilmiş veya düzeltilmiş veri olasılığını belirlemek amacıyla basılı kopya kayıtlarındaki başlık yorumları not edilir. Basılı kopyada yansıtılmayan tüm anormal veriler veya derinlik uyumsuzlukları, alternatif dijital veriler mevcut olmadığında yeniden talep edilir veya düzeltilir. Spontan Potansiyel eğrileri normalleştirilir, Nötron ölçekleri standartlaştırılır ve gerekirse Sonikler kaldırılır. Tüm aşamalarda yüksek düzeyde kalite kontrolü sürdürülür. Sahada yeniden kaydedilmeyen tüm düzenlemeler ve sahte veri bölümleri denetlenir.
Çıktı
İşlenmiş verilerle birlikte, ham veriler ve tekrar bölümleri de ikincil bir veri kümesi olarak saklanabilir. Çıktı normalde LIS veya ASCII’dir, talep üzerine tescilli biçimler de mevcuttur. Bir işleme raporu da sağlanır ve tam başlık bilgileri kodlanabilir ve lis görüntüsünün bir parçası olarak veya ayrı bir çıktı olarak sağlanabilir.
DİĞER ÖZEL TASARIMLAR
- Şev Stabilite Analizleri
- Heyelan Önleme Projeleri Hazırlanması
- Sıvılaşma Analizleri ve Sıvılaşma Problemini Önlemeye Yönelik Projelendirme
- Oturma Analizleri (2D ve 3D olarak)
- Geosentetikler ile Tasarımlar
- Klasik Tipte İstinat Duvarı Tasarımları
- Geosentetik Donatılı İstinat Duvarı Tasarımları
- Zemin – Yapı Etkileşimlerinin 2D ve 3D Analizler ile Belirlenmesi